Menu

Boerderij-educatie Gooi en Vechtstreek

Boerderij-educatie Gooi en Vechtstreek


www.boerderij-educatie.nl
info@boerderij-educatie.nl


Boerderij-educatie Gooi en Vechtstreek is een samenwerkingsverband van 6 boerenbedrijven in de regio. De boerderijen ontvangen zowel primair onderwijs als voortgezet onderwijs.

Primair onderwijs: voor basisscholen is een educatief programma beschikbaar om alles over de boerderij te zien, horen, ruiken en voelen. Ook kan er naar wens van de school extra aandacht worden besteed aan specifieke thema's, zoals weidevogels en waarom boeren die graag beschermen. Of duurzame energie, want steeds meer boerderijen wekken energie op met behulp van zonnepanelen! Alle tarieven: http://boerderij-educatie.nl/contact.php

LET OP: vanaf 1 juni van ieder jaar kun je reserveren voor het nieuwe schooljaar. Tot die tijd worden boekingen voor volgend schooljaar nog niet in behandeling genomen.

De programma's op de boerderij

(uitgebreide informatie, de voorwaarden en voorbereidend lesmateriaal zijn te vinden op www.boerderij-educatie.nl)

  • Activiteiten op de boerderij (groep 1-2): lessuggesties in de klas.
  • Sterren van de boerderij (groep 3-4): over de dieren van de boerderij. Wat eten zij? Waarom heeft de boer deze dieren?
  • De koeien van Boer Jan (groep 5-6): waar komt ons eten vandaan? Kan een boer zijn maaltijd helemaal zelf maken of moet hij toch ook nog even naar de supermarkt?
  • Check je Melkpak (groep 7-8): onderzoek doen op een Melkveehouderij. Wat is er nodig voor melkproductie?  

Het bezoek start met een rondleiding. Daarna gaan de leerlingen in kleine groepjes aan de slag met de opdrachten en met klussen op de boerderij. Tussendoor is er tijd voor een pauze voor het zelf meegebrachte tussendoortje.

Voortgezet onderwijs: schoolklassen uit het voortgezet onderwijs zijn van harte welkom. Docenten kunnen zich aanmelden via onderstaand aanmeldformulier of rechtstreeks contact opnemen met de boerderij. Er wordt dan een programma op maat samengesteld.

Veel plezier op de boerderij!