Menu

Boerderij-educatie: Familie Gijsen

Terug naar overzicht

Wij zijn de familie Gijsen en hebben een biologisch melkveebedrijf in Abcoude, gelegen aan het riviertje het Gein. Biologisch betekent dat er op ons bedrijf geen kunstmest (om het gras sneller te laten groeien) en bestrijdingsmiddelen (om bijvoorbeeld onkruid te vernietigen) worden gebruikt.
Op ons bedrijf lopen circa 40 roodbonte melkkoeien die wij twee keer per dag melken. Daarnaast hebben wij nog jongvee (kalfjes en pinken), schapen, kippen, 2 pony's en een lieve hond.
Ons doel is om kinderen te laten zien waar de melk vandaan komt en wat er allemaal moet gebeuren om een koe melk te laten produceren. De kinderen mogen de koeien voeren (diverse soorten voer), de koeien borstelen en knuffelen kortom alles om ervoor te zorgen dat de koeien het naar hun zin hebben. Ook de verzorging van de kalfjes (borstelen en melk geven) hoort hierbij.
Verder doen wij ook aan agrarisch natuurbeheer. Dit betekent dat de weidevogels op ons land rustig hun nestje kunnen bouwen, eitjes leggen en uitbroeden en bijzondere planten die lang de slootkanten groeien worden beschermd.

Alle tarieven: https://www.boerderij-educatie.nl/aanmelden-contact/

Duurzame Werelddoelen

De duurzame werelddoelen zijn zeventien duurzame doelen om van de wereld een betere plek te maken. Onderstaande doelen zijn van toepassing op deze activiteit.

Aanmelden

Delen op social media

FacebookFacebookTweetTweetLinkedInLinkedInE-mailE-mail