Menu

Boerderij-educatie: De Slothoeve

Terug naar overzicht

Boerderij Slot-Hoeve ligt in de Noordpolder in Muiden achter het Muiderslot. Er zijn ongeveer 80 melkkoeien en 50 stuks jongvee.
Verder heeft deze boerderij aan de rand van het Groene Hart met zijn typisch Hollands slotenpatroon een prachtige ligging langs de oude Zuiderzeedijk.
Naast de melkkoeien zijn er ook zo'n 50 schapen die ieder voorjaar hun lammetjes verwachten. Altijd weer een feest dat jonge leven. Kalfjes van de koeien worden het hele jaar door geboren. Op de boerderij is ook nog een kleine boomgaard met hoogstamfruitbomen met oude rassen.
Dit jaar wordt er ook een kleine moestuin gerealiseerd. Er wordt ook aan agrarisch natuurbeheer gedaan, met onder andere weidevogels en slootkantenbeheer. Met de potkachel in de oude stal is het ook mogelijk op de wat koudere dagen deze boerderij te bezoeken. Kortom een leuk en leerzaam bedrijf.

Alle tarieven: https://www.boerderij-educatie.nl/aanmelden-contact/

Duurzame Werelddoelen

De duurzame werelddoelen zijn zeventien duurzame doelen om van de wereld een betere plek te maken. Onderstaande doelen zijn van toepassing op deze activiteit.

Aanmelden

Delen op social media

FacebookFacebookTweetTweetLinkedInLinkedInE-mailE-mail