Menu

Boerderij-educatie: De Koeienkade

Terug naar overzicht

Piet en Anja Meester hebben een prachtig melkveehouderij bedrijf gelegen vlakbij het Muiderslot, in de Noordpolder, een weidevogelrijke polder te Muiden.
Waar wij ons dagelijks mee bezig houden is het verzorgen van onze 80 melkkoeien, die het gehele jaar door kalfjes krijgen. De koeien lopen vanaf mei tot ongeveer eind oktober overdag buiten in het weiland, wat wij met onze eigen machines onderhouden en bewerken.
Ook hebben we konijnen en kippen. Wij zij tevens actief met een kleine huisverkoop van melk via een automaat (melkdrive), zelfgemaakte jam, honing en eieren, en het organiseren van kinderpartijtjes. Ook is er op ons bedrijf een kinderdagverblijf met BSO (zie www.kinderkade.nl).

Onze sloten hebben een rijk slootleven, wat belangrijk is voor de water kwaliteit, over het hele waterbeheerplan kunnen we de kinderen het een en ander vertellen. We beschikken ook over een groentetuin en boomgaard met fruitbomen (bij de buren). De kinderen ontvangen wij in onze sfeervolle verwarmde ontvangstruimte, waar ze een leerzaam actief programma volgen.

Alle tarieven: https://www.boerderij-educatie.nl/aanmelden-contact/

Duurzame Werelddoelen

De duurzame werelddoelen zijn zeventien duurzame doelen om van de wereld een betere plek te maken. Onderstaande doelen zijn van toepassing op deze activiteit.

Aanmelden

Delen op social media

FacebookFacebookTweetTweetLinkedInLinkedInE-mailE-mail