Menu

Fair Fashion

Terug naar overzicht

In de Fair Fashion les wordt kort uitgelegd hoe de kledingindustrie zich heeft ontwikkeld tot een van de meest vervuilende sectoren ter wereld. Leerlingen krijgen een indruk van de impact op mens en milieu. Deze is buitenproportioneel vergroot door het ontstaan van fast fashion en ultrafast fashion, en door hoe de meeste van ons door slimme marketing continu worden verleid om te kopen, kopen, kopen. Elk jaar verschijnen er 1 miljard kledingstukken alleen al op de Nederlandse markt.

Het fairtrade team van Fairtrade Gooise Meren pleit ervoor dat mode weer wat eerlijker wordt. Een belangrijk onderdeel van de les is dan ook de vraag wie daarvoor verantwoordelijk is, en wat je als consument kunt doen. Een ‘eerlijke’ kledingkeuze is makkelijker dan je denkt.  Wát je als consument precies kunt doen, daar hoopt het fairtrade team de leerlingen over aan het denken te zetten. Tijdens de les, met een thuisopdracht waarmee leerlingen hun eigen kledingkast en koopgedrag onder de loep nemen, en in nog te ontwikkelen vervolglessen en -opdrachten.

Duurzame Werelddoelen

De duurzame werelddoelen zijn zeventien duurzame doelen om van de wereld een betere plek te maken. Onderstaande doelen zijn van toepassing op deze activiteit.

Aanmelden

Delen op social media

FacebookFacebookTweetTweetLinkedInLinkedInE-mailE-mail