Menu

Kompas Op Groen-Gooise Meren-middenbouw

Terug naar overzicht

Elke school kan in 2024 weer meedoen aan dit lesprogramma over energie in Gooise Meren door aan te geven met welke groepen je zou willen meedoen, en welke week het beste past. Er zijn dit schooljaar geen kosten aan verbonden.

Elk lesprogramma levert mooie werkstukken op, waarvan een selectie later op een centraal punt in Gooise Meren geëxposeerd gaat worden.

Wanneer zou dit bij jullie op school passen? We horen het graag, dan plannen wij de tentoonstelling en lessen voor jullie in! Heb je vragen of meer informatie nodig? Stel je vraag via info@omgevingseducatie.nl.

Groep 5: Introductie over stroom, verlichting, apparaten en stroom besparen. Creatieve techniekworkshop Led-monsters maken. (met gastdocent, 75 min.). Voor thuis: energiepuzzelroute in huis.

Groep 6: Creatieve isolatie-challenge: wie maakt het best geïsoleerde huis? Elk tweetal maakt een huis en we meten de temperatuur. 

Groep 7: Bezoek de tentoonstelling Kompas Op Groen met een interactief opdrachtcircuit onder begeleiding van energiecoaches. Over energie in huis van vroeger tot nu en.... hoe zal dat in de toekomst zijn? (75 min.)

Na dit opdrachtcircuit: een creatieve les met gastdocent waarin de leerlingen een duurzame school ontwerpen met aandacht voor energie, water en groen. (2 uur). Voor thuis: doe een energiebespaar-check voor je eigen huis en word energiecoach junior.

Groep 8: Speel het energiebespaarspel op de computer en ontdek hoe je kunt besparen op je energierekening. Douchen, eten koken, de was doen, naar de sportclub: bij alles kun je kiezen hoe je dit doet en hoeveel energie je bespaart! (1 uur). Na dit spel: een creatieve ontwerples met gastdocent. Ontwerp met grafische druktechnieken en poster waar je een eigen energiebespaartip in verwerkt (2 uur).

Duurzame Werelddoelen

De duurzame werelddoelen zijn zeventien duurzame doelen om van de wereld een betere plek te maken. Onderstaande doelen zijn van toepassing op deze activiteit.

Aanmelden

Delen op social media

FacebookFacebookTweetTweetLinkedInLinkedInE-mailE-mail