Menu

Toolkit Klimaatproof Schoolplein

Terug naar overzicht

Je kunt het niet gemist hebben de afgelopen zomers: het klimaat verandert. Warmere zomers, langere periodes van droogte en korte, maar hevige, regenbuien. Dat merken de leerlingen ook op het schoolplein. Maar wat kan je daar nu zelf aan doen? Met de nieuwe Toolkit Klimaatproof schoolplein kan je daar alvast op een makkelijke en laagdrempelige manier een start mee maken. Met behulp van instructiekaarten starten de leerlingen van groep 7 en 8 met een schoolpleinscan en gaan meteen aan de slag met kleine aanpassingen om het schoolplein te gaan vergroenen en verrijken. Hierbij leren ze niet alleen over klimaatverandering, maar ook over het belang van biodiversiteit, hoe je wateroverlast kan verminderen door bijvoorbeeld tegels te verwijderen en bloemen te zaaien, maar ook wat je zou kunnen doen om hittestress te verminderen.

Dit jaar kunnen we aan de scholen in Gooi en Vechtstreek een beperkt aantal Toolkits gratis aanbieden i.s.m. Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Na inschrijving worden de kisten in oktober/november geleverd. Er zitten niet alleen instructiekaarten in, maar ook al wat materialen (nestkastje, zaaigoed, boompjes etc.)

Op is op, dus wees er op tijd bij! Reserveer een toolkit via onderstaand aanmeldformulier.

Duurzame Werelddoelen

De duurzame werelddoelen zijn zeventien duurzame doelen om van de wereld een betere plek te maken. Onderstaande doelen zijn van toepassing op deze activiteit.

Aanmelden

Delen op social media

FacebookFacebookTweetTweetLinkedInLinkedInE-mailE-mail