Menu

Waardeer je kleren

Terug naar overzicht

Wat doe jij met je kapotte trui of spijkerbroek? Gooi je het in de textielcontainer? Niet bij het restafval aub! Repareer je, pimp je en/of geef je het een nieuw leven? En geef je kleding welke je niet (meer) draagt door en/of verkoop je ze? Wat zijn grondstoffen voor kleding? Leer nu met de leskoffer ‘Waardeer je kleren’ veel over op weg naar circulair textiel! Wat er allemaal al mogelijk is middels verhalen, boeken, spel, tekeningen, kant-en-klare lessen en nog veel meer...

‘Deze leskoffer is de eerste van Nederland over dit onderwerp. De textielindustrie is een van de meest vervuilende industrieën. Graag inspireren we leerkrachten, leerlingen en indirect ook de ouders, kleding te waarderen. Bewust maken van de vervuiling en verspilling maar vooral ook te leren wat er allemaal mogelijk is op weg naar circulair textiel want er kan en gebeurt al veel' aldus Daniëlle Schouten van waardeerjekleren.nl. 

Centraal staat het onderwijsboek De wereld van kleding. Daarnaast zit ook de Bosatlas van de Duurzaamheid in de koffer en extra onderdelen voor groep 6 t/m 8 en eerste en tweede jaar VO. Totaal 12 lessen en veel benodigdheden. 

Leerlingen krijgen nieuwe inzichten over onze kleding en de textielindustrie. Waar wordt kleding van gemaakt (kledinglabelcheck), wat is impact van kleding kopen en hoe kunnen ze hun kledingkeuzes duurzamer maken?

Duurzame Werelddoelen

De duurzame werelddoelen zijn zeventien duurzame doelen om van de wereld een betere plek te maken. Onderstaande doelen zijn van toepassing op deze activiteit.

Aanmelden

Delen op social media

FacebookFacebookTweetTweetLinkedInLinkedInE-mailE-mail