Menu

Gooise Meren - een kijkje in Bussum, Naarden, Muiden en Muiderberg

Terug naar overzicht

Hoe was het vroeger in Gooise Meren? Aan de hand van bronnenkaarten krijgen de leerlingen zicht op interessante gebeurtenissen, belangrijke personen en ontwikkelingen in Bussum, Naarden, Muiden en Muiderberg. Van Floris V tot Comenius, van forten tot tolwegen, de stoomtram en villawijken. Gooise Meren ontstond op 1 januari 2016 uit de samenvoeging van de gemeenten Bussum, Naarden en Muiden. In dit lesprogramma kijken leerlingen over voormalige grenzen van die gemeenten en leren ze hun buren beter kennen.

Dit project is zowel in de klas als online te doen: met een introductiequiz door de leerkracht, 4 digitale opdracht-(keuze)kaarten voor de leerlingen (schrijf de antwoorden in je schrift) en online bronnenkaarten met veel mooie (historische) foto's en informatie. Verdeel de thema's over de leerlingen. Tip: laat als slotopdracht de leerlingen in hun eigen omgeving een bijpassende foto maken! Dit zijn de thema's:

  • (Verboden) toegang – Toegangswegen en verdediging
  • Monumenten – Gebouwen, natuur en belangrijke personen
  • Op de kaart – Verandering en herkenning in het landschap
  • Wonen en werken – Industrie en villawijken

Bekijk hier alvast de bronnnenkaarten in Wikiwijs. Vul onderstaand aanmeldformulier in en je ontvangt z.s.m. het bijbehorende lesmateriaal en de docentenhandleiding in je mailbox.

Aanmelden

Delen op social media

FacebookFacebookTweetTweetLinkedInLinkedInE-mailE-mail