Menu

Wonderwel - Hoe komt ons water uit de kraan?

Terug naar overzicht

Elke dag stroomt er lekker, schoon drinkwater uit de kraan. Kinderen onderzoeken in dit thema waar dat water vandaan komt. Vroeger gingen mensen wonen bij bronnen van (zoet) water, bij een rivier of een meer. Nu leven we in steden met veel mensen bij elkaar die elke dag weer drinkwater nodig hebben. Hoe krijgen we dat voor elkaar?

Tijdens de lessen ervaren kinderen dat schoon drinkwater niet vanzelfsprekend is. Ze krijgen inzicht in het samenspel van natuur en techniek dat achter de drinkwatervoorziening schuil gaat.

Zo bestuderen kinderen het leven in de sloot. Ze leren dat dit leven heel belangrijk is bij het schoonhouden van  water. Ze gaan ook zelf slootwater

schoonmaken. De kinderen maken een waterlab en onderzoeken de eigenschappen van water.

Elk thema bestaat uit bouwstenen - op maat voor de school- van (gast)lessen, excursies in de eigen omgeving, techniek- en ontwerp-opdrachten voor een duurzame toekomst, lokale geschiedenis en een koppeling met de thuissituatie van de leerlingen. In overleg stellen wij samen met jullie het programma samen.

Download het lesschema en bekijk alle lesonderdelen.

Duurzame Werelddoelen

De duurzame werelddoelen zijn zeventien duurzame doelen om van de wereld een betere plek te maken. Onderstaande doelen zijn van toepassing op deze activiteit.

Aanmelden

Delen op social media

FacebookFacebookTweetTweetLinkedInLinkedInE-mailE-mail