Menu

Wonderwel - Hoera mijn huis werkt Wonderwel

Terug naar overzicht

Anders dan in de andere groepen neemt de kleuterbouw niet één basisvoorziening voor haar rekening. In principe komen alle basisvoorzieningen meer of minder aan bod. In de handleiding worden suggesties gegeven hoe kleuters te verwonderen voor de basisvoorzieningen. We nemen daarbij tot uitgangspunt wat feitelijk in de hele Wonderwelleerlijn uitgangspunt is: het huis en de fascinerende werking van alle basisvoorzieningen daarbinnen (de wc, afvalwater, de vuilnisbak, het stopcontact, de kraan en de koelkast). Dat komt tot uitdrukking in de titel: ‘Hoera, mijn huis doet het Wonderwel'!

Elk thema bestaat uit bouwstenen - op maat voor de school- van (gast)lessen, excursies in de eigen omgeving, techniek- en ontwerp-opdrachten voor een duurzame toekomst, lokale geschiedenis en een koppeling met de thuissituatie van de leerlingen. In overleg stellen wij samen met jullie het programma samen.

Download het lesschema en bekijk alle lesonderdelen.

Duurzame Werelddoelen

De duurzame werelddoelen zijn zeventien duurzame doelen om van de wereld een betere plek te maken. Onderstaande doelen zijn van toepassing op deze activiteit.

Aanmelden

Delen op social media

FacebookFacebookTweetTweetLinkedInLinkedInE-mailE-mail