Menu

Ontdek de Gooise Heide

Terug naar overzicht

Ontdek de Gooise heide’ is een leer- en belevings-programma voor groep 7 en gaat over het ontstaan, het gebruik van de heide vroeger en nu, de planten, schapen en andere dieren die er leven. In het gebied rond de schaapskooi op de Blaricummerheide gaan de kinderen aan de slag met opdrachten als ‘Op het spoor’, ‘Eten of gegeten worden’, ‘De mestfabriek’ en ‘Heidespotters’. Natuurgidsen en boswachters zijn ter plaatse aanwezig en helpen waar nodig. Terug in de klas bespreken de kinderen hun resultaten en maken ze een heidejournaal waarin ze de kijker vertellen waarom de heide zo bijzonder is.

De buitenactiviteiten zijn opgenomen in een online game-based leeromgeving, gebaseerd op onder­zoe­kend en ontdekkend leren. De manier waarop de opdrachten zijn opgezet zorgt ervoor dat de kinderen geprik­keld worden om de heide eens op een andere manier te bekijken en hier creatief over na te denken!

Ieder jaar in februari ontvangen alle scholen in Gooi en Vechtstreek een uitnodiging en is de inschrijving geopend. Je kunt je groep(en) dan aanmelden voor een datum/tijdstip naar keuze in de periode maart-april.

Duurzame Werelddoelen

De duurzame werelddoelen zijn zeventien duurzame doelen om van de wereld een betere plek te maken. Onderstaande doelen zijn van toepassing op deze activiteit.

Aanmelden

Delen op social media

FacebookFacebookTweetTweetLinkedInLinkedInE-mailE-mail