Menu

Wonderwel - Ontwerp je toekomst

Terug naar overzicht

Aan het einde van de basisschool weten alle leerlingen dat het veiligstellen van de voorzieningen voor de toekomst geen vanzelf­sprekendheid is. Welke problemen spelen er en hoe worden die tegenwoordig opgelost? In deze module gaan het om: Wat kunnen we zelf bedenken en ontwerpen om de basisvoorzieningen in de toekomst duurzaam te leveren?

Het zal van hun generatie veel vernuft, creativiteit en volharding vragen om antwoord te vinden op de vragen van deze tijd: Hoe wekken we energie op, voor het opladen van de telefoon, voor de productie van consumptiegoederen, voor de verwarming van het huis, zonder het gebruik van eindige, fossiele grondstoffen? Kunnen we als mensen toe met minder? Kan het misschien helemaal anders, zonder dat het dan ‘minder’ is?

In dit project bedenken en ontwerpen kinderen oplossingen voor een zelf gekozen probleem op het gebied van de duurzame levering van basis­voorzieningen.

Elk thema bestaat uit bouwstenen - op maat voor de school- van (gast)lessen, excursies in de eigen omgeving, techniek- en ontwerp-opdrachten voor een duurzame toekomst, lokale geschiedenis en een koppeling met de thuissituatie van de leerlingen. In overleg stellen wij samen met jullie het programma samen.

Download het lesschema en bekijk alle lesonderdelen.

Duurzame Werelddoelen

De duurzame werelddoelen zijn zeventien duurzame doelen om van de wereld een betere plek te maken. Onderstaande doelen zijn van toepassing op deze activiteit.

Aanmelden

Delen op social media

FacebookFacebookTweetTweetLinkedInLinkedInE-mailE-mail