Menu

Wonderwel - De weg van het afvalwater

Terug naar overzicht

In het project ‘De weg van het afvalwater’ onderzoeken kinderen van groep 6 wat er gebeurt met hun poep en plas nadat ze hebben doorgespoeld. Waar gaat al het afvalwater van de douche, afwas en de wasmachine naar toe en hoe wordt het weer schoongemaakt?

Tijdens de lessen volgen de kinderen de weg van het afvalwater van gootsteen of toilet naar de Afvalwaterzuiveringsinstallaties (AWZI). De kinderen ontwerpen een duurzame oplossing voor de toekomst rondom het gebruik en de zuivering van water.

Het project kan worden uitgebreid met een techniekmiddag waar de kinderen zelf aan de slag gaan met het maken van een stankslot en zelf een circuit van rioolbuizen ontwerpen. Ook is een verhaal beschikbaar over de ontwikkeling van het rioolstelsel.

Elk thema bestaat uit bouwstenen - op maat voor de school- van (gast)lessen, excursies in de eigen omgeving, techniek- en ontwerp-opdrachten voor een duurzame toekomst, lokale geschiedenis en een koppeling met de thuissituatie van de leerlingen. In overleg stellen wij samen met jullie het programma samen.

Download het lesschema en bekijk alle lesonderdelen.

Duurzame Werelddoelen

De duurzame werelddoelen zijn zeventien duurzame doelen om van de wereld een betere plek te maken. Onderstaande doelen zijn van toepassing op deze activiteit.

Aanmelden

Delen op social media

FacebookFacebookTweetTweetLinkedInLinkedInE-mailE-mail