Menu

Lentespeurtocht bij Natuurmonumenten 's-Graveland

Terug naar overzicht

Onbegeleide speurtocht

Kom je lekker opwarmen?

Welkom bij onze verwarmende Lentespeurtocht! In de lente komt alles weer tot leven. Je ziet mooie kleuren, ruikt lekkere geuren, hoort de vogels fluiten en voelt de warme zon op je huid. Tijdens deze bewegwijzerde tocht krijg je allerlei opdrachten en spelletjes.

Zit je in groep 1-4 dan ga je op zoek naar geuren en kleuren, probeer je te ontdekken hoe het voelt om te ontkiemen, net als een nieuwe plant of boom, en ga je met zoveel mogelijk tegelijk verstoppen. Ook fluit je met een speciaal vogelfluitje naar een vogel, misschien fluit deze wel terug! En wie weet zie je onderweg een ooievaar die druk bezig is voedsel te zoeken voor haar kinderen. Ondertussen verzamel je een potje vol geurende lenteschatten en krijg  je een zakje zaden om op school of thuis te planten.
Groep 5-8 heeft een langere route met hierop aangepaste activiteiten. Ook bij hen ligt de nadruk op de veranderingen in de lente en fluiten ze naar een vogel. Ze zoeken lenteschatten, krijgen zaden mee en gaan op zoek naar een reeën slaapplaats.
Tel maar eens alle paardenbloemen in het weiland of probeer net als een boom op 1 been te staan!
Voor groep 1-4 is de tocht 1,5 km, duur ongeveer vijf kwartier.
Voor groep 5-8 is de tocht 2,5 km, duur ongeveer anderhalf uur.            

Vragen? Mail naar jeugdgooienvechtstreek@natuurmonumenten.nl

Download hier de tochtinformatie.

Bij het boeken van dit programma gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Duurzame Werelddoelen

De duurzame werelddoelen zijn zeventien duurzame doelen om van de wereld een betere plek te maken. Onderstaande doelen zijn van toepassing op deze activiteit.

Aanmelden

Delen op social media

FacebookFacebookTweetTweetLinkedInLinkedInE-mailE-mail