Menu

Spelen met energie

Terug naar overzicht

Techniekles in het Geologisch Museum in Laren

Wilt u met uw bovenbouwgroep er op uit? Kom dan naar Museum Hofland in Laren voor een techniekles waarbij de leerlingen experimenteren met windenergie, aardwarmte en zonne-energie. De groepjes gaan zelf aan de slag met visuele instructiebladen  en proberen uit hoe je op een duurzame manier, zonder fossiele brandstoffen, elektriciteit of warmte krijgt. De medewerkers van het museum begeleiden en helpen waar nodig.

Zelf doen en proberen!

De leerlingen ontwerpen zelf verschillende wieken, laten de windmolen draaien en meten hoeveel energie wordt opgewekt. Ze werken met slangen en water en pompen aardwarmte naar boven. Ze maken stroom met zonnepanelen op een beweegbaar dak.

U kunt online aanmelden via het aanmeldformulier hieronder. Het museum neemt dan contact met u op. Of u kunt rechtstreeks contact opnemen met het museum om meteen een datumafspraak te maken via: scholen@geologischmuseumhofland.nl of tel. 035 – 6834232.

Duurzame Werelddoelen

De duurzame werelddoelen zijn zeventien duurzame doelen om van de wereld een betere plek te maken. Onderstaande doelen zijn van toepassing op deze activiteit.

Aanmelden

Delen op social media

FacebookFacebookTweetTweetLinkedInLinkedInE-mailE-mail