Menu

Eco-scan

Terug naar overzicht

Een duurzame, frisse, veilige en fijne school: wie wil dat niet? Wil je je leerlingen betrekken bij het verduurzamen van het schoolgebouw? Of met de leerlingen praktisch werken aan het thema duurzaamheid door middel van een actieve lesochtend?

Gewoon doen!
Reserveer een lesochtend. Na een interactieve introductie van de gastdocent gaan de leerlingen aan de slag en onderzoeken de school op 10 duurzame thema's: afval, water, energie, groen in en om de school, schoonmaak, veiligheid, verkeer, enz.. Daarna gaan zij hun bevindingen aan elkaar presenteren. Na afloop is er een actielijst waaruit zij een of meer punten kiezen om uit te gaan voeren.

Een reactie van een leerkracht: "Supercoole workshop die echt bijdraagt aan de ontwikkeling van de kinderen; het gaat over personal goals, praten over samenwerken, moraliteit, respect, goed voor de wereld zorgen............."

Wil je meer informatie of heb je specifieke wensen? 

Maya Heinsbroek, m.heinsbroek@omgevingseducatie.nl, tel. 06-10316733

Joost Bennekers, joost.bennekers@123duurzaam.nl, tel. 06-14241332

Duurzame Werelddoelen

De duurzame werelddoelen zijn zeventien duurzame doelen om van de wereld een betere plek te maken. Onderstaande doelen zijn van toepassing op deze activiteit.

Aanmelden

Delen op social media

FacebookFacebookTweetTweetLinkedInLinkedInE-mailE-mail