Menu

Excursie naar de Botterwerf

Terug naar overzicht

Deze programma's gaan over de tijd van de visserij in Huizen. De tijd waar veel inwoners direct of indirect leefden van de visvangst op de Zuiderzee.

Voor groep 5-6 basisonderwijs: De Vissers van Huizen

Programma: In kleine groepjes krijgen de kinderen info over de botters, de plek en krijgen iets van de geschiedenis mee. Daarnaast experimenteren ze met knopen leggen, spelen met katrollen en hijsen ze zeilen. Ze krijgen een demonstratie smeden en indien het weer het toelaat maken ze een tochtje op botter. We sluiten aan bij het verhaal en het lesmateriaal uit de leskist.

Voor groep 7-8 basisonderwijs:Het varend erfgoed van Huizen

Programma: In kleine groepen krijgen de kinderen informatie over de botters, de plek en de geschiedenis, leren over zeilstanden en windrichting en communicatie op het water met vlaggen en/of seinen. Ze oefenen met schiemanswerk, krijgen een demonstratie smeden, én maken natuurlijk een tochtje op botter.

Voortgezet onderwijs onderbouw: Het varend erfgoed van Huizen

Programma: De leerlingen brengen een bezoek aan de werf en krijgen een presentatie over de geschiedenis van de visserij en het bouwen van botters in Huizen. Ze oefenen met knopen (schiemanswerk) en mogen in de smidse zelf iets gaan smeden. Ze leren over techniek in en het onderhoud van een botter. En natuurlijk maken we ook een tochtje op botter.

Aanmelden

Delen op social media

FacebookFacebookTweetTweetLinkedInLinkedInE-mailE-mail