Menu

Natuurbrugexcursie voortgezet onderwijs

Terug naar overzicht

Natuur en landschap van het Gooi zijn uniek in Nederland. Heide, bos, zand en water zijn allemaal op fietsafstand te vinden. De verscheidenheid aan landschappen zorgt ook voor een grote diversiteit aan dieren en planten. Maar versnippering brengt de natuur in gevaar. Daarom worden diverse maatregelen genomen om natuurgebieden te verbinden en om de biodiversiteit te vergroten. Voor de vakken biologie en aardrijkskunde zijn de educatieve programma’s gericht op landschap en biodiversiteit in aansluiting op een bezoek aan de natuurbrug Zanderij Crailoo.

Een voorbeeldopzet:

  • Leerlingen bereiden zich op school voor aan de hand van een on-lineles.
  • Bij de natuurbrug zanderij Crailoo worden leerlingen ontvangen door een boswachter van het Goois Natuurreservaat.De boswachter deelt praktijkervaringen en toontfilmbeelden van de natuurverbinding gemaakt met een drone.
  • Verdeeld over groepjes voert de klas zelfstandig de onderzoeksopdracht uit en na afloop verwerken zij hun onderzoeksresultaten op school.

Duurzame Werelddoelen

De duurzame werelddoelen zijn zeventien duurzame doelen om van de wereld een betere plek te maken. Onderstaande doelen zijn van toepassing op deze activiteit.

Aanmelden

Delen op social media

FacebookFacebookTweetTweetLinkedInLinkedInE-mailE-mail