Menu

Natuurbrugexcursie voortgezet onderwijs

Terug naar overzicht

Natuur en landschap van het Gooi zijn uniek in Nederland. Heide, bos, zand en water zijn allemaal op fietsafstand te vinden. De verscheidenheid aan landschappen zorgt ook voor een grote diversiteit aan dieren en planten. Maar..... versnippering brengt de natuur in gevaar. Daarom worden diverse maatregelen genomen om natuurgebieden te verbinden en om de biodiversiteit te vergroten. Voor het voortgezet onderwijs is een educatief programma beschikbaar gericht op landschap en biodiversiteit in aansluiting met als basis een bezoek aan de Natuurbrug Zanderij Crailoo.

Een voorbeeldopzet:

  • Introductieles op school door de eigen docent
  • Bij de Natuurbrug Zanderij Crailoo worden leerlingen ontvangen door een medewerker van het Goois Natuurreservaat. Deze deelt praktijkervaringen en toont filmbeelden van de natuurverbinding gemaakt met een drone
  • De leerlingen voeren in tweetallen opdrachten uit; begeleiding door eigen docenten/begeleiders
  • Op school verwerken zij hun resultaten

Een bezoek kan het gehele jaar door plaatsvinden. Hieronder staan al mogelijk data, als er geen geschikt moment tussenstaat, kies dan een datum en geef aan in het opmerkingenveld welke datum of periode u witl komen en met hoeveel klassen. Het Goois Natuurreservaat neemt vervolgens contact op om verdere afspraken te maken.

Duurzame Werelddoelen

De duurzame werelddoelen zijn zeventien duurzame doelen om van de wereld een betere plek te maken. Onderstaande doelen zijn van toepassing op deze activiteit.

Aanmelden

Delen op social media

FacebookFacebookTweetTweetLinkedInLinkedInE-mailE-mail