Menu

Bijenschans Corversbos Hilversum

Schuttersweg
Hilversum
06-53335797
imkervereniginghilversumenwijdemeren.nl
imkervereniging.hilversum@gmail.com


INFORMATIE
Bijenschans Corversbos zet zich al vanaf 1906 in voor de bevordering van de bijenteelt in Hilversum en omstreken. Met haar leden beheert de vereniging een prachtig gelegen bijenschans midden in het Corversbos met als belangrijkste doel gezonde bijenvolken voort te brengen die op hun beurt zorgen voor een natuurlijke bestuiving van gewassen. Daarnaast voert de Bijenschans Corversbos een educatief programma om scholen en ingezetenen van Hilversum en omstreken te informeren waarom een gezonde bijenstand van belang is en het belang van een gezonde bijenstand voor onze voedselketen. Tevens leidt onze vereniging jaarlijks ca. 10 cursisten op die na het behalen van het diploma als imker bijen gaan houden en zo weer bijdragen aan betere levensomstandigheden voor de bij. 

De geschiedenis van de bijenschans in het Corversbos (Hilversum) gaat terug tot het begin van deze eeuw. In 1906 waren er ongeveer 40 schansen liggend in de heidevelden in Het Gooi. Vaak werden deze schansen gemaakt in oude zogenaamde leemkuilen. Hier lagen ze verdiept in het landschap, beschermt tegen de gure winden die over de hei waaiden. Ook was het makkelijk om de korven door middel van een heg te beschermen tegen de kudde schapen die er toen nog volop aanwezig waren. Later toen suiker zijn intrede maakte, en honing een overbodige luxe werd, zijn de meeste schansen in onbruik geraakt.
Bijenschans Corversbos is een van de twee overgebleven bijenschansen bij Hilversum.

Bezoekadres:
Bijenschans Corversbos is te bereiken vanaf de Schuttersweg.
Ter hoogte van het Roland Holst College loopt u de voetgangerstunnel onder de Geert van Mesdagweg door.  Vervolgens gaat u linksaf, en volgt het fietspad ± 100 meter tot u aan uw rechterhand de Bijenschans ziet liggen.

Aanbod

Er is momenteel geen aanbod van Bijenschans Corversbos Hilversum.