Menu

Natuurwijs
www.natuurwijs.nl


Het is een bekend gegeven dat de kinderen van nu steeds minder vaak buiten komen in de natuur terwijl dat zo goed is voor hun gezondheid en ontwikkeling. Buiten bewegen kinderen meer, komen hun ogen tot rust, maken ze vitamine D aan met behulp van zonlicht, kunnen ze zich uitleven en hun belevingswereld vergroten. 

Gemakkelijk naar buiten met een NatuurWijzer
Om het voor jou als leerkracht makkelijk te maken om met de klas naar buiten te gaan, bieden Omgevingseducatie en NatuurWijs natuurbelevings bosuitjes aan in Gooi en Vechtstreek. NatuurWijs is natuureducatie op maat voor alle groepen van de basisschool. Buiten leren de kinderen spelenderwijs. Centraal staat zelfontdekkend leren onder begeleiding van een NatuurWijzer, een groen professional gespecialiseerd in het begeleiden van schoolklassen in de natuur. De kinderen ervaren de natuur met al hun zintuigen, door te kijken, luisteren, voelen, ruiken en proeven. Zo ervaren ze dat het fijn is om buiten te zijn.

Voor: Exclusief voor scholen en BSO's in Gooi en Vechtstreek (Huizen, Hilversum, Gooise Meren, Wijdemeren, Laren, Blaricum en Weesp).
Wanneer: Kalenderjaar 2023
Tijden: In overleg
Waar: Een natuurgebied zo dicht mogelijk bij school zodat de kinderen kunnen lopen of fietsen naar het gebied. 
Aanmelden: klik op een van onderstaande activiteiten om online aan te melden.

Dankzij een financiële bijdrage van de Vrienden van het Gooi kunnen scholen in Gooi en Vechtstreek tegen een gereduceerd tarief kennismaken met NatuurWijs.