Menu
Wie mag exposeren?

"Leren in en over je eigen omgeving, dat spreekt aan!"

NME-wijzer Gooi en Vechtstreek

Zoek direct in de NME-wijzer naar activiteiten of lesmateriaal.

Doelgroep

Toon alles

Wie mag exposeren?

14-10-2016
Wie mag exposeren?

"Het geeft aan dat er veel geweld en roerige tijden in Naarden zijn geweest", "Straalt de rust van de haven bij het Arsenaal uit", "Heerlijk herkenbaar, ik heb zelf in de vestinggrachten gevist", "Mooie symboliek van de verdedigingsmuur". En: "Alle kunstwerken zijn fantastisch gerealiseerd en met toewijding gemaakt". Zomaar wat reacties van het publiek op de kunstwerken die de leerlingen van de kunstklas van het Wellantcollege in Naarden hebben gemaakt.

Ruim 100 leerlingen, ouders en belangstellenden kwamen gisteravond in de aula de kunstwerken bewonderen. In september en oktober hebben de leerlingen gewerkt aan het project "Bekijk 't en Maak 't in Naarden", een combinatie van kunst en cultureel erfgoed in je eigen omgeving. Na een vaartocht door de vesting, het werken met historische bronnen over erfgoedplekken en een introductieles van een kunstenaar, gingen zij zelf aan de slag.

Ieder groepje werkte een erfgoedplek uit: Bastion, Ravelijn, Arsenaal, Zeepoort, Zeewering (oost- en westbeer), Burgerweeshuis of Weeshuiskazerne. Opdracht: maak een kunstwerk dat het verhaal vertelt van de geschiedenis of de natuur van de erfgoedplek! De leerlingen hebben enorm enthousiast en hard gewerkt en dat leidde tot indrukwekkende objecten. Het publiek kon stemmen op 3 favorieten. Welke drie uiteindelijk uitgekozen zijn en een periode mogen exposeren in een echte galerie? Dat wordt na de herfstvakantie bekend gemaakt.

Op vrijdag 28 oktober om 17:00 uur is de opening van de expositie van de uitgekozen kunstwerken in galerie Pouloeuff aan de Turfpoortstraat. Iedereen is ook daar van harte welkom!

Dit project is een initiatief van Stichting Omgevingseducatie Gooi, Vecht- en Eemstreek en werd mogelijk gemaakt door de enthousiaste medewerking van de docenten van het Wellantcollege, de schippers van de Vestingvaart, kunstenaar Mathieu Klomp, Galerie Pouloeuff, het archief en de financiële ondersteuning van de Vereniging van Vrienden van het Gooi.

Nieuwsoverzicht