Menu

Workshop Schoolmoestuinieren in Hilversum

maandag 23 augustus 2021

Wil jij kinderen begeleiden in de schoolmoestuin?
Volg de gratis workshop schoolmoestuinieren speciaal voor scholen in Hilversum! 

Op steeds meer basisscholen zijn moestuinen. Er valt dan ook enorm veel te leren in de moestuin! Het laten groeien van planten maakt dat kinderen de natuur leren waarderen en willen beschermen. Ze leren verantwoordelijk te zijn en samenwerken omdat ze met elkaar ergens voor zorgen. En wist je dat kinderen zich op schoolpleinen met groen prettiger en veiliger voelen en beter leren? En nog een voordeel: een schoolmoestuin bevordert het eten van groente. Kinderen plukken er nu en in de toekomst letterlijk en figuurlijk de vruchten van.  

Begeleiders zijn hard nodig!
Het is dus belangrijk dat kinderen zoveel mogelijk in de moestuin kunnen zijn. Daarvoor is begeleiding nodig, alleen daar zijn er te weinig van. Daarom biedt Farming 035 in samenwerking met Omgevingseducatie, een gratis workshop aan. Bedoeld voor opa’s, oma’s, ouders, verzorgers, vrijwilligers en leerkrachten van scholen waar op dit moment al een moestuin is. 

Aanmelden voor gratis workshop

Lijkt het jou leuk om een paar uren per maand (of meer als je wilt) met schoolkinderen in de tuin bezig te zijn? Geef je dan op voor de workshop moestuinbegeleiding op woensdag 27 oktober van 19.30-22.00 uur. Deel dit bericht gerust met de ouders.

Locatie: Lorentzschool, Lorentzweg 135 in Hilversum. 
Er is plek voor 20 deelnemers. Bij veel belangstelling herhalen we de workshop. Dus kun je echt niet de 27e, maar wil je de workshop wel een keer volgen, geef je dan toch op. Aanmelden kan tot 25 oktober via info@urbanfarming035.nl. Geef daarbij aan met hoeveel personen je wilt langskomen en of je wel/niet 27 oktober kunt.

Inhoud en workshopleider
Je leert de basis van moestuinieren, het onderhoud, de omgang met kinderen buiten en natuurlijk ga je ook zelf aan de slag. De opgedane kennis krijg je op papier mee.

Moestuincoach Monique van Bussel van Urban Farming 035 geeft de workshop. Zij helpt al jaren scholen op weg zodat die zelfstandig een moestuin kunnen laten groeien en bloeien. 

Meer informatie over Monique en schoolmoestuincoaching via Urban Farming 035:

Nog geen moestuin?
Heeft jouw school nog geen moestuin, maar zou je dit wel willen? Lees dan hier hoe Urban Farming 035 hierbij kan ondersteunen.
Ben je niet betrokken bij een school in Hilversum, maar heb je wel interesse? Geef dan je gegevens door aan Omgevingseducatie (info@omgevingseducatie.nl), zodat we kunnen kijken of ook een workshop buiten Hilversum georganiseerd kan worden.

Naar het nieuwsarchief

Delen op social media

FacebookFacebookTweetTweetLinkedInLinkedInE-mailE-mail