Menu

Kompas Op Groen-Gooise Meren 2024-2025

Terug naar overzicht

In oktober en november 2024 kan elke school in Gooise Meren weer meedoen aan dit lesprogramma over energie. Elk onderdeel levert mooie werkstukken op! Doen jullie mee? Boek dan een lesochtend via het aanmeldformulier hieronder. Geef bij periode aan wat je voorkeursdagen zijn. Wil je dit project later in het schooljaar boeken? Geef dit dan ook aan bij de opmerkingen, dan kijken we wat de mogelijkheden zijn.

  • Groep 5: Introductie over stroom, verlichting, apparaten en stroom besparen. Creatieve techniekworkshop Led-monsters maken. (met gastdocent, 75 min.). Voor thuis: energiepuzzelroute in huis.
  • Groep 6: Creatieve isolatie-challenge: wie maakt het mooiste en best geïsoleerde huis? Elk tweetal maakt een huis en meet het temperatuurverloop (met 2 gastdocenten, 90 minuten).
  • Groep 7: Bezoek de tentoonstelling Kompas Op Groen met een interactief opdrachtcircuit onder begeleiding van energiecoaches. Leer en ontdek over steenkool, turf, isolatie, wind- en zonne-energie en.. kraak de code! (75 min.). Na dit opdrachtcircuit: een creatieve les met gastdocent waarin de leerlingen een duurzame school ontwerpen met aandacht voor energie, water en groen. (2 uur). Voor thuis: doe een energiebespaar-check voor je eigen huis en je wordt een echte energiecoach junior.

    Van 7-18 oktober 2024 staat de tentoonstelling in het Huis van de Stad in Naarden (het oude raadhuis)

    Van 4-15 november 2024 staat de tentoonstelling in de bibliotheek Bussum.

  • Groep 8: Speel het energiebespaarspel op de computer en ontdek hoe je kunt besparen op je energierekening. Douchen, eten koken, de was doen, naar de sportclub: bij alles kun je kiezen hoe je dit doet en hoeveel energie je bespaart. (1 uur). Na dit spel: een creatieve ontwerples met gastdocent. Ontwerp met grafische druktechnieken een poster waar je een eigen energietip in verwerkt (2 uur).

Vragen of meer informatie nodig? Mail naar info@omgevingseducatie.nl

Duurzame Werelddoelen

De duurzame werelddoelen zijn zeventien duurzame doelen om van de wereld een betere plek te maken. Onderstaande doelen zijn van toepassing op deze activiteit.

Aanmelden

Delen op social media

FacebookFacebookTweetTweetLinkedInLinkedInE-mailE-mail