Menu

Sponslo versus Steendam

Terug naar overzicht

De burgemeester van Steendam ziet het nut van groen totaal niet in ('daar zitten toch alleen maar beestjes in'). Maar hij vindt het wel raar dat het in Sponslo in een hete zomer een stuk koeler is dan in Steendam.

Deze les biedt het thema klimaatadaptatie op een leuke, leerzame manier aan. De leerlingen kruipen in de huid van een klimaatdeskundige en leren stap voor stap wat er nodig is om onze dorpen en steden groen en klimaatbestendig in te richten. Daarnaast ontdekken zij spelenderwijs wat zij nu al zelf kunnen bijdragen in hun eigen directe woon- en leefomgeving.

De les op de kinderboerderij bestaat uit een introductie van het thema d.m.v. een kort filmpje en een klassengesprek, een opdrachtencircuit waarbij er opdrachten zijn over hitte(stress), water(overlast) en biodiversiteit en een afsluitende activiteit waarbij de kinderen nadenken over wat ze zelf kunnen doen om (de gevolgen van) klimaatverandering beheersbaar te houden.

Er is een gastdocent aanwezig ter ondersteuning van de centrale opdracht. Daarnaast is de eigen leerkracht en een extra begeleider (ouder of stagiair) nodig voor het begeleiden van de andere opdrachtjes. De leerkracht ontvangt een handleiding. Er is geen voorbereiding vooraf nodig.

Duurzame Werelddoelen

De duurzame werelddoelen zijn zeventien duurzame doelen om van de wereld een betere plek te maken. Onderstaande doelen zijn van toepassing op deze activiteit.

Aanmelden

Delen op social media

FacebookFacebookTweetTweetLinkedInLinkedInE-mailE-mail