Menu

Kompas Op Groen - Hilversum najaar 2024

Terug naar overzicht

Met de bovenbouw aan de slag met thema energie en klimaat? Breng dan een bezoek aan de interactieve en kleurige tentoonstelling Kompas Op Groen. De leerlingen volgen - onder begeleiding van energiecoaches - een tijdreis en leren in een interactief opdrachtcircuit alles over energie vroeger, nu en in de toekomst. De klas bezoekt de tentoonstelling en terug op school geven gastdocenten een creatieve les. De leerkracht ontvangt vooraf een duidelijke handleiding.

Doen jullie mee? Boek dan een lesochtend via het aanmeldformulier hieronder. 
Let op: t/m 22 november staat de tentoonstelling in het Duurzaamheidscentrum Hilversum (Larenseweg 30). Geef bij de opmerkingen aan wat je voorkeursdag is. Wil je dit project later in het jaar boeken? Geef dit dan ook aan bij de opmerkingen, dan kijken we wat de mogelijkheden zijn.

Inhoud lesproject:

1) Voorleesverhaal in de klas (30 minuten)

2) Bezoek de tentoonstelling  (1,5 uur). 

3) Terug op school de creatieve gastles: De Posterprint. Hierbij worden de duurzame tips uit de tentoonstelling omgezet in een grafische poster (kunstenaar in de klas, 2 uur).

4) Thuisopdracht: onderzoek je energiegebruik thuis en word Energiecoach Junior.

Dit project is een samenwerking van: HilverZon, UITEN creatieve educatie en Omgevingseducatie

Duurzame Werelddoelen

De duurzame werelddoelen zijn zeventien duurzame doelen om van de wereld een betere plek te maken. Onderstaande doelen zijn van toepassing op deze activiteit.

Aanmelden

Delen op social media

FacebookFacebookTweetTweetLinkedInLinkedInE-mailE-mail