Menu

Kompas Op Groen-bibliotheek Bussum

Terug naar overzicht

Met de bovenbouw aan de slag met thema energie en klimaat? Breng dan een bezoek aan de interactieve en kleurige tentoonstelling Kompas Op Groen. De leerlingen volgen - onder begeleiding van energiecoaches - een tijdreis en leren in een interactief opdrachtcircuit alles over energie vroeger, nu en in de toekomst. Heb je belangstelling? Vul dan onderstaand aanmeldformulier in en kies een datum. Het bezoek aan de tentoonstelling is onderdeel van een serie van 4 modules. In overleg maken we een planning en je ontvangt vooraf een duidelijke handleiding.

1) Voorleesverhaal in de klas (30 minuten)

2) Bezoek de tentoonstelling  (1-1,5 uur). In de periode tussen de voorjaars- en meivakantie 2022 staat deze in de bibliotheek aan het Wilhelminaplantsoen in Bussum.

3) Les Energiecoach Junior (2 x 30 minuten): onderzoek je energiegebruik thuis en verdien een Energiecoach Junior-certificaat (thuisopdracht)

4) Creatieve gastles: bouw je eigen duurzame huis of wijk van de toekomst (kunstenaar in de klas, 2-2,5 uur). Van deze les is een beperkt aantal beschikbaar, dus reserveer snel!

Dit project is een samenwerking van: werkgroep Kompas Op Groen, Energie Verbonden in het Gooi, UITEN creatieve educatie en Omgevingseducatie.

Duurzame Werelddoelen

De duurzame werelddoelen zijn zeventien duurzame doelen om van de wereld een betere plek te maken. Onderstaande doelen zijn van toepassing op deze activiteit.

Aanmelden

Delen op social media

FacebookFacebookTweetTweetLinkedInLinkedInE-mailE-mail