Menu

Kompas Op Groen

Terug naar overzicht

Met de bovenbouw aan de slag met thema energie en klimaat? Breng dan een bezoek aan de interactieve en kleurige tentoonstelling Kompas Op Groen. De leerlingen volgen - onder begeleiding van energiecoaches - een tijdreis en leren in een interactief opdrachtcircuit alles over energie vroeger, nu en in de toekomst. Heb je belangstelling? Vul dan onderstaand aanmeldformulier in en vraag in het vakje opmerkingen naar het locatieschema! Het bezoek aan de tentoonstelling is onderdeel van een lessenserie. Dit kan ook een mooie invulling zijn van een projectweek of projectdag!

1) Voorleesverhaal in de klas (30 minuten)

2) Bezoek de tentoonstelling  (1-1,5 uur). De tentoonstelling is in schooljaar 2020-2021 beschikbaar in gemeente Gooise Meren. Later komt de tentoonstelling naar andere gemeenten in Gooi en Vechtstreek. Informeer naar het locatieschema in het vakje opmerkingen!

3) Les Energiecoach Junior (2 x 30 minuten): onderzoek je energiegebruik thuis en verdien een Energiecoach Junior-certificaat.

4) Creatieve gastles: bouw je eigen  duurzame huis of wijk van de toekomst (kunstenaar in de klas, 2 -2,5 uur). Van deze les is een beperkt aantal beschikbaar, dus reserveer snel!

Dit project is een samenwerking van: werkgroep Kompas Op Groen, Energiecoöperatie Wattnu Gooise Meren, UITEN creatieve educatie en Omgevingseducatie.

TIP: Dit project kun je inbedden in een schoolbreed project over de werking van je huis, energie of duurzaamheid en techniek. Bekijk hiervoor de andere lesmodules in de NME-wijzer rond deze thema's, zoals het programma Wonderwel 

Aanmelden

Delen op social media

FacebookFacebookTweetTweetLinkedInLinkedInE-mailE-mail