Menu

Naardermeer: varen met je klas

Terug naar overzicht

Natuurmonumenten biedt twee schoolprogramma's aan voor basisscholen en programma's op maat voor het voortgezet onderwijs. Actuele informatie over de vaarexcursies is te vinden via: www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/naardermeer/schoolactiviteiten/varen-met-de-school-op-het-naardermeer

U kunt reserveren door te bellen met de Ledenservice van Natuurmonumenten: tel. 035-6559955.

Basisschool groep 1-4: OERRR Watersafari

Vang waterbeestjes, zet en drink echte Naardermeer-thee en dans op het drijvende land. De leerlingen gaan mee met een vaar- en speeltocht over het Naardermeer. De zintuigen staan centraal in de opdrachten die ze in groepjes, onder begeleiding, uitvoeren. De opdrachten worden zowel op de boot als op het land uitgevoerd.

Basisschool groep 5-8: OERRR JvdK expeditie

De leerlingen gaan met de boot op bezoek bij een bijzondere bewoner van het Naardermeer: meermens JvdK. JvdK woont middenin het bos aan de rand van de eendenkooi. In zijn tuin voeren de leerlingen opdrachten uit, waarbij ze letters verzamelen die een code vormen. Door het uitvoeren van de opdrachten leren ze de betekenis van de code en kunnen ze zichzelf kronen tot ‘meermens’. Van tevoren worden er op school al een paar opdrachten uitgevoerd.

 

Aanmelden

Voor deze activiteit is online aanmelden momenteel niet mogelijk.

Delen op social media

FacebookFacebookTweetTweetLinkedInLinkedInE-mailE-mail