Menu

Ontdek de weg van drinkwater

Terug naar overzicht

Drinkwaterbedrijf Vitens en IVN Natuureducatie hebben de handen ineen geslagen om een unieke buitenles voor leerlingen van groep 5 en 6 aan te bieden voor scholen in het Gooi in het waterwingebied in Laren. In deze buitenles gaan leerlingen op struintocht in het normaal afgesloten gebied om daar te leren hoe water gezuiverd wordt en hoe belangrijk de natuur is in het proces van waterwinning en waterzuivering.

In de buitenles krijgen de leerlingen uitleg over het proces van waterwinning en -zuivering en gaan daarna in groepjes van vier of vijf leerlingen de natuur onderzoeken en ontdekken. Dit doen zij aan de hand van diverse opdrachtkaarten (zoals zelf water zuiveren, bodem boren en een ontdekkingstocht zonder ogen). Natuurbeleving staat centraal bij de les en al doende leren de kinderen op een speelse manier over natuur en waterwinning.

De les wordt begeleid door twee ervaren IVN-gidsen en een medewerker van Vitens. De groepjes worden begeleid door een (groot)ouder, er wordt dus verwacht dat er één ouder per vier of vijf leerlingen mee gaat. De leerkracht en ouders ontvangen vooraf een lesbrief en instructie ter voorbereiding.

Zorg dat de kinderen gekleed zijn voor een buitenactiviteit met goede schoenen en bij slechter weer warme kleding en een regenjas.

De activiteit vindt plaats in het waterwingebied van Vitens: Hilversumseweg 57, 1251 EW Laren. Aan de weg waar de inrit is, staat op de dag van de les een groene IVN vlag.

Duurzame Werelddoelen

De duurzame werelddoelen zijn zeventien duurzame doelen om van de wereld een betere plek te maken. Onderstaande doelen zijn van toepassing op deze activiteit.

Aanmelden

Delen op social media

FacebookFacebookTweetTweetLinkedInLinkedInE-mailE-mail