Menu

Natuuronderzoek in Stadspark Huizen

Terug naar overzicht

Waterdiertjes vangen, planten zoeken en vogels spotten: ga met de klas op natuuronderzoek in het stadspark van Huizen!

U bent weer van harte welkom bij kinderboerderij/NME-centrum De Warande om met uw groep natuuronderzoek te komen doen in het Stadspark van Huizen.

Hoe werkt het?  Na reservering ontvangt u een werkbladenboekje om zelf te kopiëren voor ieder leerlinggroepje. Op de dag zelf haalt u bij de kinderboerderij materialenrugzakjes op. Na een korte uitleg gaat u zelfstandig met de groep en de begeleidende ouders aan de slag in het stadspark achter de kinderboerderij.  Ieder leerlinggroepje van 4-5 kinderen krijgt een rugzakje met materialen om bomen, planten, vogels, bodemdiertjes of waterbeestjes in het Stadspark te onderzoeken. Ieder groepje begint met een andere opdracht. Telkens na ca. 10 minuten wisselen de groepjes hun rugzakje om een andere opdracht te gaan doen. Na afloop van de activiteit verzamelt u alle materialen en levert ze in bij de kinderboerderij.

Wanneer? Tijdens openingstijden van De Warande (di-vrij, 9-17 uur), in de maanden april-juli.

Tijdsduur: 1,5-2 uur (ex. reistijd).

Wat nu? Reserveer een dag in de NME-wijzer. Geef bij opmerkingen aan hoe laat u arriveert om de rugzakjes op te halen (bv. om 9:00 uur of 10:00 uur).

U kunt via het aanmeldformulier hieronder online aanmelden en een dag reserveren. Geef bij opmerkingen aan hoe laat u komt!

Aanmelden

Delen op social media

FacebookFacebookTweetTweetLinkedInLinkedInE-mailE-mail