Menu
Verdiepingscursus Gooi-o-logie

NME-wijzer Gooi en Vechtstreek

Zoek direct in de NME-wijzer naar activiteiten of lesmateriaal.

Doelgroep

Toon alles

Verdiepingscursus Gooi-o-logie

25-01-2016
Verdiepingscursus Gooi-o-logie

Bent u geschiedenis- of aardrijkskundedocent of algemeen geïnteresseerd en wilt u meer weten over de ontstaansgeschiedenis van onze regio? Schrijf dan in voor de verdiepingscursus Gooi-o-logie en leer meer over de schitterende woonomgeving tussen de Vecht en de Eem. Generaties voor ons hebben de grond bewerkt, ze hebben het veen ontgonnen, ze hebben steden gebouwd en in de 19e eeuw is de regio geopend voor de nieuwe tijd door de aanleg van de Oosterspoorlijn (1874), waarna ook de industrialisering en de modernisering op alle gebieden volgden.

Data: 16 maart, 30 maart en 13 april

Tijdstip: van 19.30 tot 22.00 uur. 

Locatie: Stads- en Streekarchief, Cattenhagestraat 8, Naarden.

Kosten: 50 euro

Aanmelden: via de website van de Volksuniversiteit Huizen.

Inhoud: . In deze verdiepingsleergang komen drie aspecten aan de orde:

Les 1. De veenontginningen in de 12e – 14e eeuw (docent prof. dr. J. Vervloet

Les 2. De stadsvorming: Naarden, Muiden en Weesp en hun relatie tot het omringende platteland, toegespitst op Stad en Lande van Gooiland (docent Dr. H. Michielse)

Les 3. De modernisering van de regio: openlegging door de oosterspoorlijn, villawijken, industrialisering, verstedelijking en culturele ontplooiing (docent Dr. H. Michielse)

Vragen / contact: Hetty Laverman , h.m.laverman@euronet.nl  of  0623618314

De leergangen en verdiepingscursussen Gooi-o-logie zijn een initiatief van Tussen Vecht en Eem, Ver. van Vrienden van het Gooi, Stichting Omgevingseducatie, Goois Natuurreservaat, Geopark Gooi en Vecht e.a.

Nieuwsoverzicht