Menu
HSV in het zonnetje

NME-wijzer Gooi en Vechtstreek

Zoek direct in de NME-wijzer naar activiteiten of lesmateriaal.

Doelgroep

Toon alles

HSV in het zonnetje

29-06-2016
HSV in het zonnetje

De kinderen van groep 8 van de Hilversumse Schoolvereniging werden woensdag 29 juni in het zonnetje gezet. Zij mochten voor de hele school een omgevingsonderwijs-prijs in ontvangst nemen van wethouder mw. Nicolien van Vroonhoven. De school organiseert namelijk voor alle groepen, van de kleuters tot en met groep 8, projecten over cultureel erfgoed in je eigen omgeving. Twee leerlingen vertelden wat zij vanaf groep 5 hebben gedaan: een project over de prehistorie met een bezoek aan Museum Hofland, naar het Muiderslot en over de Tweede Wereldoorlog in Hilversum met een fietstocht. “We gingen ook naar de Blaskowitz-bunker, dat is de grootste bunker van Europa en generaal Blaskowitz had ook de capitulatie ondertekend”.

In 2013 is de school begonnen met het samenstellen van een leerlijn van erfgoedprojecten voor alle groepen. Liesbeth Kleuver, de cultuurcoördinator van de school, vertelde aan de leerlingen dat alle juffen en meesters ieder jaar weer kijken welke thema het beste past en zo worden alle projecten bij elkaar een mooi geheel. De school maakt veel gebruik van de projecten van Stichting Omgevingseducatie Gooi, Vecht en Eemstreek, die deze prijs heeft ingesteld. De excursies werden begeleid door de organisaties in de regio zoals de gidsen van het Fietsgilde, de medewerkers van Geologisch Museum Hofland, zorgboerderij ’t Werkpaerdt in Blaricum en de Larense Molen.

 “Wij vinden het belangrijk om alle leerlingen ieder jaar kennis te laten maken met cultureel erfgoed. Want in deze klas zitten wél de architecten en erfgoedmakers en beheerders van de toekomst. Met elkaar bepalen we wat we belangrijk vinden om te bewaren. Want erfgoed is heel waardevol. Niet zozeer qua geld, maar vooral vanwege de mooie verhalen die je erbij kunt vertellen.”

Nieuwsoverzicht