Menu
21 februari: Groot Goois Toekomstdebat

NME-wijzer Gooi en Vechtstreek

Zoek direct in de NME-wijzer naar activiteiten of lesmateriaal.

Doelgroep

Toon alles

21 februari: Groot Goois Toekomstdebat

08-01-2020
21 februari: Groot Goois Toekomstdebat

Wonen en werken in het Gooi is aangenaam en bezoekers komen er graag. Maar de komende 20 jaar zal er veel veranderen. Welke keuzes maken we dan? Er is behoefte aan meer woningen, meer infrastructuur en meer bedrijventerreinen. Er komen wind- en zonneparken aan. En gemeenten moeten hun Omgevingsvisie vaststellen.

Op vrijdag 21 februari 2020 organiseert Tussen Vecht en Eem (de koepelorganisatie van historische kringen in de regio) daarom een paneldiscussie met plannenmakers, erfgoedbeschermers, natuurorganisaties, nieuwe-energie opwekkers en de aanwezigen.

Als het TVE ligt, moet de uitzonderlijke balans gekoesterd worden tussen geërfd cultuurgoed en wonen en werken op de grens van zand en water. Historie betekent óók vooruitkijken en borgen wat van waarde is. De bijeenkomst wordt ingeleid door een lezing van voormalig Rijksadviseur voor Landschap en Water, prof. Eric Luiten thans hoogleraar Landschapsarchitectuur  van de TU Delft. Gespreksleider: oud-gedeputeerde Bart Krol van de provincie Utrecht.

Kom ook! De bijeenkomst is bestemd voor vertegenwoordigers van erfgoed- en natuurorganisaties en iedere inwoner en bestuurder met compassie voor ons gebied, die ook voor komende generaties de rijke geschiedenis wil doorgeven. Bijdrage in de kosten € 10,-. Gratis voor leerlingen van scholen in Gooi en Vechtstreek.

Tijd en plaats: vrijdag 21 februari 2020, van 16-19 uur, Singer Theater Laren.

Aanmelden: https://www.tussenvechteneem.nl/aanmeldingsformulier-groot-goois-toekomstdebat/

Nieuwsoverzicht