Menu
Erfgoedprojecten

NME-wijzer Gooi en Vechtstreek

Zoek direct in de NME-wijzer naar activiteiten of lesmateriaal.

Doelgroep

Toon alles

Erfgoedprojecten

01-07-2019
Erfgoedprojecten

Ieder voorjaar werken scholen aan diverse erfgoedprojecten. Dit jaar was vesting Naarden weer het toneel voor het Middeleeuwenproject. Bij de waterpomp, het weeshuis en de Utrechtse Poort speelden de kinderen van de Calsschool scenes die in de Middeleeuwen in Naarden gebeurd zouden kunnen zijn. Het verhaal van Joris, een jongen uit Naarden in die tijd, staat centraal.

In 's-Graveland dompelden leerlingen zich onder in buitenplaats Trompenburgh. Dankzij de enorme inzet van toneelverenigng DSO én de betrokken leerkrachten hebben de kinderen van de drie Kortenhoefse scholen ieder jaar weer een onvergetelijke ochtend.

In Bussum heeft een schoolklas een nieuwe versie van het geschiedenisproject Gooise Meren uitgetest. Aan de hand van een introductieles, werkbladen en bronnenkaarten vergelijken de leerlingen van alles over vroeger en nu in Naarden, Bussum en Muiden: het landschap, bijzondere mensen, vervoer, gebouwen, ..... wat is er veel te vertellen!

Dankzij een bijdrage van de Lakeland Foundation kunnen we dit jaar onder andere nieuwe materialen aanschaffen die in het gebruik zijn versleten of kapot zijn gegaan. Hartelijk dank daarvoor!

 

 

Nieuwsoverzicht