Menu
18 september: NME-middag voor leerkrachten

NME-wijzer Gooi en Vechtstreek

Zoek direct in de NME-wijzer naar activiteiten of lesmateriaal.

Doelgroep

Toon alles

18 september: NME-middag voor leerkrachten

12-06-2019
18 september: NME-middag voor leerkrachten

Op woensdagmiddag 18 september 2019 is de jaarlijkse NME-inspiratiemiddag voor leerkrachten basisonderwijs in de regio Gooi en Vechtstreek. Dit jaar staat techniek en duurzaamheid centraal. Kom ook kennismaken met de lesmodules van het nieuwe programma  “Wonderwel” voor de groepen 1 t/m 8 over voeding, energie, afval en water in de regio Gooi en Vechtstreek.

Dit programma is een combinatie van lessen in de klas, gastlessen, excursies in de eigen omgeving, ontwerp-opdrachten voor de toekomst, geschiedenis en een koppeling met de thuissituatie van de leerlingen. 

Tijdens de middag neemt Hans Wilschut, de bedenker van Wonderwel, jullie mee in de Wereld van Wonderwel, spitsen we toe op de situatie in het Gooi en Vechtstreek, delen leerkrachten hun ervaringen en gaan we aan de slag met de vraag 'hoe organiseer ik dit in de klas'. De partners die meewerken aan Wonderwel Gooi en Vechtstreek (de gastlessen en excursies)  zijn deze middag ook aanwezig om vragen te beantwoorden: de GAD, boerderij-educatie, Nederlandse Orde van Uitvinders (NOVU), College de Brink.

De NME-middag vindt plaats in De Groene Afslag in Laren, dé ontmoetingsplek van het Gooi waar het enthousiasme voor een duurzame toekomst centraal staat! Graag vooraf aanmelden.

We hopen je 18 september te ontmoeten! 

Aanmelden: via het aanmeldformulier
Tijd: van 14:30-17:00 uur
Locatie: De Groene Afslag, Amersfoortsestraatweg 117, 1251 AV Laren (degroeneafslag.nl)
Kosten: er zijn geen kosten aan verbonden

Nieuwsoverzicht